Příští měsíc se ve dnech 13. – 17. 11. 2019 zúčastní reprezentace ZČU již 5. Meziuniverzitního mistrovství světa. ZČU se zúčastňuje pravidelně s týmem Western Stars od roku 2017 a v obou předchozích ročnících vždy dokázali západočeští univerzitní sportovci dosáhnout skvělých výsledků. Z největších úspěchů jmenujme alespoň tituly mistrů světa ve fotbale mužů z roku 2017 a ve futsale žen v uplynulém roce 2018.

„Každý rok s příchodem nových studentů do prvních ročníků probíhá obnova hráčského kádru. Někteří studenti ukončili svá studia a na jejich místa se mohou nominovat studenti prvních ročníků. Týmy absolvují sérii přípravných tréninků a trenéři pod vedením Sportovního ředitele Western Stars Petra Košika určí na konci října konečnou nominaci pro MS“, říká Mgr. Václav Salcman, PhD., předseda Rady Western Stars, který řídí činnost Sportovního programu Západočeské univerzity.

Zájemci o členství ve Western Stars mohou podávat přihlášky kdykoli. Informace pro uchazeče o členství jsou dostupné na webu Western Stars Pilsen i na Facebooku. Studenti se také mohou dostavit přímo na jednotlivé tréninky, jejichž rozpis je zveřejňován na Facebooku Western Stars.

Mistrovství světa univerzit v chorvatské Pule se blíží!